Шевченкова весна

2014-03-17

/Files/images/DSC02960.JPG Шевченкова весна.

Надворі березень 2014-го . Цей перший весняний місяць заменується багатьма подіями , святами . І серед них особливим для кожного українця є вшанування пам”яті славного сина нашого народу , поета-пророка , борця за правду і свободу Т.Г.Шевченка. У ці дні в усіх куточках планети , на всіх контенентах ( а не тільки в Україні ) , де проживають українці , лунає Шевченкове слово , до пам”ятників великому Кобзарю кладуть , його згадують « незлим , тихим словом » . Цього року світ вшановує Т.Шевченка з нагоди 200-річчя від дня його народження . Не залишилась осторонь і наша школа. За організацією вчителів української мови Похил Л.П. та Півторак В.І. і до нас прийшла Шевченкова весна.

Лірична музика, квіти у вазі, томики Шевченка – усе це створило романтичний настрій серед учнів 5 – 11 класів. Діти пізнали іншого Шевченка – чоловіка, який кохав, якого кохали, але позбавленого сімейного щастя і затишку.

У ці дні сказано надзвичайно багато теплих і гарних слів на адресу Великого Тараса, звучали його незабутні вірші, пісні. Ми впевнені, що ці слова йшли від щирого серця і ми, його нащадки,, будуємо таку Україну, про яку мріяв і за яку боровся її вірний син.

/Files/images/DSC02938.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 294

Коментарi